Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Σας ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο «Πάμε Σινεμά;» απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της Ελλάδας. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα υλοποιείται με την  συνεργασία των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης .
Στόχος του προγράμματος είναι η επαφή των παιδιών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας,  διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει. 
Έχουν σχεδιαστεί δύο εφαρμογές του προγράμματος, με κοινή δομή και προσανατολισμό: η μία απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και  Στ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων και η άλλη σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο πρόγραμμα,  μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά και ώρες 10:00 έως 14:00  στα τηλέφωνα : 210-3313004 και  210-3613004 (κ. Νίκος Γιαννόπουλος).
Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο σκηνοθέτης-παραγωγός κ. Αντώνης Κιούκας (e-mail : info@pamecinema.net)
Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εδώ.