Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΟΠΙ)

Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού. Το πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί είτε στο πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης/Βιωματικές Δραστηριότητες είτε στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με μία (1) ώρα την εβδομάδα, έχει δίμηνη διάρκεια και παρέχεται δωρεάν.
Πρόσβαση στο πρόγραμμα παρέχεται στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ:
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132147800 (κ. Εύα Κοκκίνου). 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ