Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης Γ΄, Α΄, Β΄ και Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων: σχεδιασμός και ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, 17:00-21:00, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15-πρόσβαση με το ΜΕΤΡΟ, σταθμός Ακρόπολη).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι) σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών. Το Πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, διαμορφώθηκε με σκοπό να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πολιτισμού. 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.