Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Ο εκπαιδευτικός ρόλος του Μουσείου"

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων, διοργανώνει διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Ο εκπαιδευτικός ρόλος του Μουσείου". 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, ώρες 10:00-13:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 31, Πειραιάς) και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ώρες 17:00-20:00 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Θηβών 341, έναντι Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω, είσοδος από οδό Αθηνάς). 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τις αρχές σχεδιασμού, διοργάνωσης και υλοποίησης μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης στο μουσείο, καθώς και η παρουσίαση προτάσεων για την αξιοποίηση της μουσειακής εμπειρίας με βιωματικές δραστηριότητες στη σχολική τάξη, μετά την επίσκεψη. 
Εισηγήτρια θα είναι η κ. Εύη Πίνη, αρχαιολόγος, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, στο οποίο επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του σεμιναρίου.


                                        ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ