Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

«Επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: "Φιλοσοφία με τα παιδιά"»


Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει 2 επιμορφωτικά, βιωματικά σεμινάρια τριών ωρών με θέμα: «Φιλοσοφία με τα παιδιά».
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με την πρακτική της διδασκαλίας της φιλοσοφίας σε παιδιά. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν δύο ενότητες:
1) εισαγωγή στο περιεχόμενο και τις μεθόδους της φιλοσοφίας με τα παιδιά
2) βιωματικές δραστηριότητες φιλοσοφικού χαρακτήρα και εκπαιδευτικές δράσεις καλλιέργειας του διαλόγου.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:
α. την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:45-19:30 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου (Ηρώων Πολυτεχνείου & Αθ. Διάκου, Δάσος Χαϊδαρίου, χάρτης σχολείου:  https://goo.gl/maps/yiewK3AysNF2) για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δήμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας και Περιστερίου.
β. την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:45-19:30 στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Πρεβέζης 43, χάρτης σχολείου: https://goo.gl/maps/yfiZLKTFGUF2) για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων και Καματερού.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας