Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ημερίδα με θέμα: «Ο παιδικός και νεανικός κινηματογράφος και η παιδαγωγική του αξιοποίηση στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων»



       Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο (http://www.neanikoplano.gr)  και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους (http://www.neanikoplano.gr/festivalolympias ), διοργανώνει ημερίδα με θέμα:


"Ο παιδικός και νεανικός κινηματογράφος και η παιδαγωγική του αξιοποίηση στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων"

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 10:45-14:30 στο Κινηματοθέατρο «Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου» (Κουντουριώτου 40 και Μυριοφύτου 55, Αιγάλεω,  χάρτης: https://goo.gl/maps/qN8Xjb4q2ew ). 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν σημαντικές πτυχές της νεανικής οπτικοακουστικής επικοινωνίας και έκφρασης, με σκοπό την ανάδειξη της αναγκαιότητας του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου στην κινηματογραφική εκπαίδευση και των προϋποθέσεων για την παιδαγωγική του αξιοποίηση. Επιπλέον, θα προβληθεί η ταινία «Λόλα, ένα μπιζέλι για σπίτι» του Thomas Heinemann (για μια σύντομη παρουσίαση της ταινίας δείτε: http://tinyurl.com/jqgw5lg ). 
Εισηγητές της ημερίδας θα είναι οι:
v  Δημήτρης Σπύρου, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και
v  Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής Camera Zizanio (http://www.neanikoplano.gr/camerazizanio ). 
 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017