Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και 17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO

Σας ενημερώνουμε ότι το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, τη Γαστούνη και άλλες πόλεις της Ηλείας από 3 έως 10 Δεκεμβρίου 2017. Θα γίνουν επίσης προβολές και εκδηλώσεις και στους άλλους δυο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ αυτό προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία. Παράλληλα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας πραγματοποιείται και η 17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ZIZANIO. Στην CAMERA ZIZANIO, προβάλλονται δημιουργίες (μικρού μήκους) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών. Διαγωνίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. από 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών. Αιτήσεις συμμετοχής ταινιών που έχουν παραχθεί από σχολικές ομάδες  γίνονται δεκτές ως τις 10 Οκτωβρίου 2017.
Η συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις προβολές και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio είναι δωρεάν.
Όσα σχολεία ή μεμονωμένοι νέοι δημιουργοί επιθυμούν να συμμετάσχουν με ταινία τους στην CAMERA ZIZANIO, μπορούν να ενημερωθούν για τους κανονισμούς που διέπουν το διαγωνισμό από την ιστοσελίδα http://camerazizanio.net και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.