Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "INCLUSIVE SCHOOLS: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"



Η  Διεύθυνση Π.Ε. Γ’ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το British Council διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με σκοπό τη γνωριμία εκπαιδευτικών και Διευθυντών Σχολείων με το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό «Inclusive Schools». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 20ο Δ.Σ. Περιστερίου (Κωνσταντινουπόλεως 194 – χάρτης σχολείου: https://goo.gl/maps/ToG4mPfDwMnMAi5m7), την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρες  16.15 – 20.30.
Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος όπου οι δάσκαλοι και οι νέοι αγκαλιάζουν και αποδέχονται τις προκλήσεις και τα οφέλη της διαφορετικότητας. Η υιοθέτηση μιας συμπεριληπτικής προσέγγισης συνεπάγεται την ανάπτυξη μαθησιακού περιβάλλοντος όπου ο κάθε μαθητής έχει ίσες ευκαιρίες για να πετύχει. 
 Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Κατάλογος με τα ονόματα των εκπαιδευτικών καθώς και με το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.