Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: “Τα οφέλη της τέχνης και της μουσικής σε ΑμεΑ”

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, σε συνεργασία με τις  Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Α΄, Β΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν,  σε συνεργασία με τo Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Music & Art 4 All, επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Τα οφέλη της τέχνης και της μουσικής σε ΑμεΑ»
 
Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, κατά τις ώρες 13:15-15:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, χάρτης: https://goo.gl/maps/57WG4QAuqxVZHc656 , πλησίον σταθμού μετρό Σύνταγμα).

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και όσων ασχολούνται με την ειδική αγωγή (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κτλ.) σχετικά με τα οφέλη της Τέχνης και της Μουσικής για τα ΑμεΑ, με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των μαθητών ΑμεΑ στην τέχνη, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες δεν απαιτείται να έχουν ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις. 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.  
Πίνακας με τα ονόματα των συμμετεχόντων/ουσών από τη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού (http://politistika-g-athinas.blogspot.com ) την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019.


ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ