Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ιδέες και προτάσεις για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, την Υγεία και τον Πολιτισμό

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτείνει δημιουργικές δραστηριότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, υγείας και πολιτισμού με τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών. Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να διατηρήσουν οι μαθητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός καταλόγου με προτάσεις πηγών και εφαρμογών, διαθέσιμων στο διαδίκτυο που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών. Ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός, αλλά ενδεικτικός.

Οι προτάσεις μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όσο και από τους γονείς/ κηδεμόνες με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά την παραμονή τους στο σπίτι. Οι εκπαιδευτικοί δύνανται, κατά βούληση, να αναρτούν στις πλατφόρμες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όσες από τις προτεινόμενες πηγές και εφαρμογές θεωρούν ότι ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών τους ή σχετίζονται με Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που είχαν αρχίσει να υλοποιούν πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Επιπλέον, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να γνωστοποιήσουν τις προτάσεις στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, ώστε και εκείνοι να τις αξιοποιήσουν κατά βούληση.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τις προτάσεις.