Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Σεμινάριο με θέμα: «Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 18:00 – 20:30. 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδείξει την προσέγγιση της Ιστορίας και την ερμηνεία του παρελθόντος μέσα από τις ιστορίες που μεταφέρουν τα παιδικά βιβλία. Εισηγήτριες θα είναι η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου, η συγγραφέας και παιδαγωγός κ. Μαρίζα Ντεκάστρο, η κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος, ειδική σε θέματα προώθησης της ανάγνωσης και υπεύθυνη του ηλεκτρονικού περιοδικού Bookbook.gr και η συγγραφέας κ. Μαρία Αγγελίδου.  

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 στον σύνδεσμο:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7T6-xRQl6yyHOXJGIKr7pvL93j47xRgPPBumltRtQlZgnDQ/viewform 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της ΔΙ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και το πρόγραμμα του σεμιναρίου.