Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 Σας ενημερώνουμε ότι τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Συμβίωση: Σχέδιο δράσης για την προώθηση της ανεκτικότητας και την πρόληψη του ρατσισμού στα σχολεία».
  Στο σεμινάριο προσεγγίζονται -μέσα από βιωματικές δραστηριότητες- θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προώθηση της ανεκτικότητας, την πρόληψη του ρατσισμού και το προσφυγικό δίκαιο. 

  Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Φιλικών 63 και Τσαλαβούτα).

Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.