Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΝ: ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ"

Σας ενημερώνουμε ότι τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας συνδιοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Ημερολόγια Αναγνώσεων: Το λογοτεχνικό βιβλίο ως αφορμή για μαθητική έκφραση και δημιουργία στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, 15:45-20:00 στο 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου (Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, Νέα Ζωή).
Σκοπός της ημερίδας είναι η διάχυση φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών πρακτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η ανάδειξη του ενεργού ρόλου των εκπαιδευτικών και του σχολείου στη διαμόρφωση μιας πολυδιάστατης σχέσης των παιδιών και των  εφήβων με το λογοτεχνικό βιβλίο, ώστε να εξελιχθούν σε  κριτικούς αναγνώστες που επιδιώκουν και απολαμβάνουν τη λογοτεχνική εμπειρία.  

Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ