Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ: ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ"

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Π.Ε. Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα με θέμα: «Δικαίωμα και υποχρέωση: όψεις του ίδιου νομίσματος για τον Ενεργό Πολίτη»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, κατά τις ώρες 16.45 – 20.00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (Ελ. Βενιζέλου και Αϊδινίου, Γλυφάδα – κοντά στη στάση μετρό Ελληνικό, χάρτης: https://goo.gl/maps/Rh2mHp9dgL52). Εισηγήτριες - εμψυχώτριες θα είναι οι: Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων  Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Βέρα Βορύλλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Τζελίνα Βογιατζόγλου, Εκπαιδευτικός Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. 

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί και κατά συνέπεια οι μαθητές τους, να γνωρίσουν την έννοια του Ενεργού Πολίτη, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, να «διαβάσουν» και να «παίξουν» στην τάξη με βιβλία γνώσεων παιδικής λογοτεχνίας και να τα εντάξουν ή να τα αξιοποιήσουν σε προγράμματα καλλιέργειας της «πολιτειότητας».

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.