Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΒΒΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΝΟΜΙΑΣ

Το Ελληνικό Τμήμα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Παγκοσμίων Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη δράση: "Βία και ανεκτικότητα: λογοτεχνικές αφηγήσεις για τους πρόσφυγες".
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας "Σοφία Λασκαρίδου". Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει αποσπάσματα βιβλίων συγγραφέων- μελών του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ με θέμα "Διωγμοί-πρόσφυγες", να αναζητήσει τις κρυμμένες λέξεις στα ελληνικά, αραβικά και φαρσί, να αφήσει το προσωπικό του σημάδι στο "Καράβι της Ανεκτικότητας" και να συζητήσει με αγαπημένους συγγραφείς που συμμετέχουν στη δράση.