Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο με θέμα: «Σωκρατικός διάλογος στη σχολική τάξη: η πρακτική της φιλοσοφικής αναζήτησης με τα παιδιά»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: 

«Σωκρατικός διάλογος στη σχολική τάξη: η πρακτική της φιλοσοφικής αναζήτησης με τα παιδιά»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 κατά τις ώρες 16:45-20:00 στο 12ο Δ.Σ. Ιλίου (Αργυροκάστρου 51, τηλέφωνο: 210 2615727, χάρτης: https://goo.gl/maps/YPqnN9SodS52 ).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί την πρακτική του σωκρατικού διαλόγου, να κατανοήσουν τις μεθοδολογικές του αρχές και να εμπλακούν οι ίδιοι στην προσπάθεια φιλοσοφικής διερεύνησης εννοιών. Συνεχίζοντας την πρώτη εισαγωγική γνωριμία με τη φιλοσοφία με παιδιά, το σεμινάριο αυτό θα εμβαθύνει στην πρακτική του διαλόγου με τα παιδιά, εξοπλίζοντας τους εκπαιδευτικούς με τα εργαλεία της συλλογικής διερεύνησης στη σχολική τάξη.
Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο της Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.