Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα: «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: Ο Λόγος για τη μουσική... η μουσική του λόγου»


    Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, πρόκειται να συνδιοργανώσει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Β΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων, το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη-Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης.
     Στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης η τέχνη του λόγου θα συναντήσει την τέχνη της μουσικής. Οι μαθητές/τριες θα κληθούν να μιλήσουν για τον κόσμο της μουσικής, στο «σπίτι» της μουσικής. Η μουσική και τα τραγούδια μεταδίδουν με ήθος, πάθος και λόγο στο ακροατήριο ποικίλα μηνύματα μέσα από μελοποιημένα ποιήματα, μουσικά παραμύθια, νανουρίσματα, όπερες ... Η μουσική εμπνέει, συγκινεί, προβληματίζει, ψυχαγωγεί χάρη στην επικοινωνιακή δύναμή της και την πειθώ που ασκεί σε μεγάλους και μικρούς. Ο λόγος για τη μουσική λοιπόν!
      Για την πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν με τους μαθητές τους στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, σε συνέχεια αντίστοιχων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος προπαρασκευαστικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: Ο λόγος για τη μουσική… η μουσική του λόγου»

      Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, κατά τις ώρες 17.15-20.30, στη Νομική Βιβλιοθήκη (Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα, χάρτης: https://goo.gl/maps/5oWT4A7aFFGAaUJw8 τηλ. 2103678800).
Εισηγήτρια του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Εκπαιδευτικός (ΠΕ70), Δρ. της Διδακτικής της Γλώσσας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πειραιά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 30-01-2020.



Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας