Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: Παραμύθι-προφορικότητα και πολλαπλή νοημοσύνη»



Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Β΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα:
«Παραμύθι-προφορικότητα και πολλαπλή νοημοσύνη»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/6/20, 17:30 – 19:30  μέσω της πλατφόρμας  WebEx Events, η οποία παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, με σκοπό να καλύψει μεγάλο αριθμό συμμετοχών .  
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Πελασγός Στέλιος ιστορητής, παιδαγωγός και συγγραφέας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η  παρουσίαση μεθοδολογικών εργαλείων και τεχνικών προφορικής αφήγησης. Ο εισηγητής θα αναπτύξει την διεπιστημονική του έρευνα πάνω στα λαϊκά παραμύθια και την μαθητεία της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης μέσω της χρήσης πολλαπλής νοημοσύνης.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν μέχρι τη Δευτέρα  22 Ιουνίου 2020 την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο: https://forms.gle/nxqFipPtN7Qsbhkf6
Πίνακας με τα ονόματα των συμμετεχόντων/ουσών εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020. Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί θα πληροφορηθούν σχετικά με τον τρόπο σύνδεσής τους στην πλατφόρμα στο email που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα-αίτηση συμμετοχής.