Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ"


Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: 

         «Το Βυζαντινό Μουσείο και η εκπαιδευτική του αξιοποίηση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 09:45-14:30  στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22, πλησίον σταθμού μετρό «Ευαγγελισμός», χάρτης: https://goo.gl/maps/iwYxGgLRGzE2). Σκοπός της ημερίδας είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τα κυριότερα εκθέματα του Μουσείου, καθώς και η εξοικείωσή τους με τις αρχές σχεδιασμού, διοργάνωσης και υλοποίησης μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Μουσείο. Εισηγητές θα είναι οι κύριοι Στάθης Γκότσης, ιστορικός και Πάνος Βοσνίδης, αρχαιολόγος, Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου. 

Περισσότερες πληροφορίες στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ  Δ.Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ