Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Σεμινάριο με θέμα: "Τα μνημεία είναι γύρω μας: καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του"

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Κέντρο  Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:
«Τα μνημεία είναι γύρω μας: καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Νέα Διεύθυνση: Ευριπίδου και Δοϊράνης, Καλλιθέα, πλησίον Λεωφόρου Συγγρού, ύψος ξενοδοχείου Μετροπόλιταν, ρεύμα προς Πειραιά χάρτης: https://goo.gl/maps/8FaR9hmgRo72 ), κατά τις ώρες 17:00-19:00.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν την έννοια του μνημείου, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του τοπίου, να γνωρίσουν μνημεία του τόπου τους, της χώρας μας, αλλά και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και να αντιληφθούν την αδιαχώριστη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που απειλούν την αρχιτεκτονική κληρονομιά και να προτείνουν τρόπους προστασίας της. Εισηγήτρια  θα είναι η κ. Ειρήνη Γρατσία, αρχαιολόγος, υπεύθυνη της MONUMENTA, Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου. 
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ .