Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Σεμινάριο με θέμα: "Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και η εκπαιδευτική του αξιοποίηση"



Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και την Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, ενημερωτικό/ επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και η εκπαιδευτική του αξιοποίηση»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, κοντά στον σταθμό Μετρό Πανεπιστήμιο, χάρτης: https://goo.gl/maps/y9rxLaP9Ru62), κατά τις ώρες 10:30-14:00.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου και τις δυνατότητες συνεργασίας του με σχολικές ομάδες, που υλοποιούν Πολιτιστικά Προγράμματα με θεματολογία συναφή με την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού.

Εισηγήτρια θα είναι η κ. Νικολέτα Ζυγούρη, ιστορικός, επιμελήτρια του ΕΙΜ και υπεύθυνη για τις ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώνει το Μουσείο για τους εκπαιδευτικούς.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 12 Μαϊου 2016

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας