Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει για το σχολικό έτος 2016-2017 τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία των Αθηνών, τα οποία προσφέρονται δωρεάν σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • "Ανακαλύπτουμε το Αρχαίο Θεάτρο"
  • "Η Βυζαντινή Αθήνα"
  • "Ο Κεδρώος Ερμής στην Αγορά των Αθηνών-ο δημόσιος βίος του Αθηναίου πολίτη"
  • "Ηριδανός, το ποτάμι της αρχαίας πόλης"
Επιπλέον, το Τμήμα διαθέτει επικαιροποιημένο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες, που αποτελείται από ενημερωτικά έντυπα, διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Το σύνολο του υλικού είναι αναρτημένο στον κόμβο: followodysseus.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.