Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2016-2017. Επισημαίνεται ότι κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να υλοποιήσει μέχρι δύο προγράμματα και σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι τρεις εκπαιδευτικοί 


ΣΤΑΔΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

1)  Συμπλήρωση του Εντύπου Υποβολής Προγράμματος από τον/τους εκπαιδευτικό/ούς που πρόκειται να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα. 
2)      Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής Φόρμας Υποβολής Προγράμματος στους συνδέσμους:
α. για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: http://tinyurl.com/jxzmyzd 
β. για τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας:  https://goo.gl/NM80b1
             γ. για τα Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων: http://tinyurl.com/gvlunnb

  3)    Κατάθεση του Εντύπου Υποβολής Προγράμματος στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής        Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας ή Πολιτιστικών Θεμάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα παρακάτω σημεία:

·         Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση του Προγράμματος είναι η ορθή συμπλήρωση του Εντύπου Υποβολής, ιδίως όσον αφορά τους παιδαγωγικούς σκοπούς και στόχους καθώς και τη μεθοδολογία υλοποίησης του Προγράμματος.
·         Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων οφείλουν να ελέγξουν ότι ο αριθμός των Προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει κάθε εκπαιδευτικός και κάθε μαθητής δεν υπερβαίνει τα δύο, καθώς και ότι σε κάθε πρόγραμμα δεν συμμετέχουν περισσότεροι από τρεις εκπαιδευτικοί.
·         Αλλαγές όσον αφορά τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς δεν είναι δυνατόν να γίνουν ύστερα από την υποβολή των εντύπων.
·         Το Έντυπο Υποβολής Προγράμματος θα πρέπει να υπογράφεται από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας. Όταν κατατεθεί θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο της πράξης του Συλλόγου Διδασκόντων (επισημαίνεται ότι υποβάλλεται ένα αντίγραφο ανά σχολική μονάδα για όλα τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και όχι για κάθε ένα ξεχωριστά). 
·         Το Έντυπο θα πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα τον Αριθμό Πρωτοκόλλου και τον Αριθμό Πράξης του Συλλόγου Διδασκόντων.

 Αναλυτικά οι πληροφορίες για το Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: 
α. ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΤΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ (υπ’ αριθμ. 170596/ΓΔ4/13-10-2016)