Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: "Βρες μια ιστορία”



 Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο διαμοιρασμού και διάχυσης στην εκπαιδευτική κοινότητα των αποτελεσμάτων της δράσης «Βρες μια ιστορία»
α. οι ιστορίες μαθητών και μαθητριών που επιλέχθηκαν από τις σχολικές ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στη δράση έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  https://el.padlet.com/bresmiaistoria/Bookmarks
β.  προγραμματίζεται για το προσεχές διάστημα η ανάγνωση-αφήγηση επιλεγμένων ιστοριών και η ανάρτηση των αναγνώσεων-αφηγήσεων στο διαδίκτυο. Θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για τη δεύτερη αυτή φάση διάχυσης της δράσης, όταν ολοκληρωθεί η ανάρτηση των αφηγήσεων.
Η δράση «Βρες μια ιστορία» είναι μία δράση δημιουργικής γραφής που οργανώθηκε με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Π.Ε. Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή τέσσερα έργα που παραχώρησε η βραβευμένη εικονογράφος κ. Κέλλυ Ματαθία-Κόβο για τον σκοπό αυτό.