Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα "Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας"-Αθήνα 11 Απριλίου 2014

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σκοπών και δραστηριοτήτων της, συνδιοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» με τίτλο: «1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 6-15 Απριλίου 1896… Αθήνα 11 Απριλίου 2014», στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά και στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  όλης της χώρας.
Στόχος της δράσης είναι να διδάξει στην ελληνική νεολαία τις ολυμπιακές αξίες και να διοχετεύσει στα μικρά παιδιά μηνύματα που περιέχει η Ολυμπιακή Παιδεία.  Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης των νέων, στις αξίες του Ολυμπισμού. 
Κατά την φετινή δράση σχεδιάζεται να κατασκευαστεί  μέσα από την τέχνη  της χαρτοδιπλωτικής - το μεγαλύτερο περιστέρι της ειρήνης, στον αγωνιστικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου, διεκδικώντας το παγκόσμιο ρεκόρ κατασκευής του περιστεριού της ειρήνης (Guinness World Record). Το περιστέρι θα κατασκευαστεί από παραδοσιακά λευκά χάρτινα καραβάκια που θα κληθούν να προετοιμάσουν οι μαθητές στα σχολεία τους. Το παραδοσιακό καραβάκι κατασκευάζεται απλά, με την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής, από μία κόλλα χαρτιού Α4. 
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δράση θα φέρουν μαζί τους τα λευκά καραβάκια που θα έχουν κατασκευάσει, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα τοποθετηθούν στον αγωνιστικό χώρο του  Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, από τις 9:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ. Τα καραβάκια όλα μαζί  θα αποτελέσουν την δομική μονάδα για να σχηματοποιηθεί ένα γιγάντιο λευκό περιστέρι που θα καταλάβει ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου. Οι εικόνες αυτού του γιγαντιαίου έργου ειρήνης, θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας από την χώρα και το σημείο που αναβίωσαν οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του Αθλητισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ.