Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "THE CHILD AND THE BOOK"


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε­θνι­κού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φιλοξενεί τη διοργάνωση του ετήσιου Δι­εθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου THE CHILD AND THE BOOK 2014, στην Αθήνα, 10-12 Απριλίου, 2014 (Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαρασλή 4).

Το θέμα του συνεδρίου είναι: “Time, Space and Memory in Literature for Children and Young Adults” («Χρόνος, Χώρος και Μνήμη στη Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους»). Βασικοί στόχοι του είναι η διερεύνηση της πολυσχιδούς παρουσίας του χρόνου, του χώρου και της μνήμης στη λογοτεχνία, την κουλτούρα και τα media για παιδιά και νέους, αλλά και ευρύτερα η συνάντηση επιστημόνων και ερευνητών από διάφορες χώ­ρες καθώς και η καλλιέργεια διεπιστημονικού διαλόγου. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.