Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η Τέχνη της Χαρακτικής ως παιδαγωγικό εργαλείο και η αξιοποίησή της για την καλλιέργεια δεξιοτήτων»


Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα:
«Η Τέχνη της Χαρακτικής ως παιδαγωγικό εργαλείο 
και η αξιοποίησή της για την καλλιέργεια δεξιοτήτων»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 κατά τις ώρες 16:30-20:00 στο 14ο Δ.Σ. Ιλίου (Ηροδότου και Αγράφων 47, είσοδος από οδό Αγράφων, χάρτης: https://goo.gl/maps/66SAHFFtzUr ).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη Χαρακτική τέχνη ως πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο για την καλλιέργεια δεξιοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εισηγήτρια θα είναι η κ. Θεοδώρα Χανδρινού, Ζωγράφος, Χαράκτρια, εκπαιδευτικός Εικαστικών στο 14ο και στο 20ο Δ.Σ. Ιλίου. Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη μορφή, ενώ στην αίθουσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο θα λειτουργεί έκθεση με πρωτότυπα χαρακτικά που δημιούργησαν μαθητές του σχολείου.

Αιτήσεις συμμετοχής ως τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016. 


Περισσότερα στο σχετικό ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ .