Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Το Κουκλοθέατρο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: η κούκλα ως μέσο θεατρικής έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: 

«Το Κουκλοθέατρο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
η κούκλα ως μέσο θεατρικής έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας»  
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 16:45-20:00 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Λ. Πετρουπόλεως 76, χάρτης: https://goo.gl/maps/rxKouAwTDVt). Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι η κ. Εμμανουέλα Καποκάκη, κουκλοπαίκτρια, σκηνοθέτης, ηθοποιός και η κ. Δανάη Μπαλατσούκα, δασκάλα (σύντομα βιογραφικά τους παρατίθενται ΕΔΩ ).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με την τέχνη του κουκλοθέατρου, ως θεατρικού είδους με μακρά παράδοση και πλούτο ιστορίας και τεχνικών, η εξοικείωσή τους με τεχνικές κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και η παρουσίαση προτάσεων για την παιδαγωγική αξιοποίηση του κουκλοθέατρου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στο πλαίσιο της υλοποίησης Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων.
Αιτήσεις συμμετοχής ως 6/11/2017.