Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Θεματική παρουσίαση: «Εmotions-ένας αρχαιολογικός περίπατος στα συναισθήματα» στο Μουσείο Ακρόπολης

    Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης: «Εmotions-ένας κόσμος συναισθημάτων» για τριάντα (30) εκπαιδευτικούς με θέμα: «Εmotions-ένας αρχαιολογικός περίπατος στα συναισθήματα». Η θεματική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 15:45-17:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, χάρτης: https://goo.gl/maps/JLdsURmd8Cn). 
       Αιτήσεις συμμετοχής ως την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00. Επισημαίνεται ότι για την είσοδο των εκπαιδευτικών στο Μουσείο και τη συμμετοχή τους στη θεματική παρουσίαση είναι απαραίτητη η επίδειξη ισχύουσας κάρτας ελευθέρας εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. 
      Η περιοδική έκθεση «Εmotions-ένας κόσμος συναισθημάτων» συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση. Πρόκειται για μια αφηγηματική έκθεση που διηγείται και φωτίζει το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου. 

Οι κύριες εκθεσιακές ενότητες είναι: 
1. «Η τέχνη των συναισθημάτων - τα συναισθήματα στην τέχνη» 
2. «Οι χώροι των συναισθημάτων» 
3. «Τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα»
4. «Τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα» και
5. «Μήδεια».