Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ 2013

Το χρονικό διάστημα από 30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2013  θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, τη Γαστούνη  και σε άλλες πόλεις της Ηλείας  το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Θα γίνουν επίσης προβολές και εκδηλώσεις και στους άλλους δυο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ αυτό προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία. Παράλληλα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας πραγματοποιείται και η 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ZIZANIO. Στην CAMERA ZIZANIO διαγωνίζονται 200 ταινίες από ευρωπαϊκές χώρες. Το ελληνικό τμήμα αύξησε και φέτος τις συμμετοχές συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Συμμετέχουν 200 ταινίες από 150 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. 
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων, 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 40 ταινίες μικρού μήκους. Μέσω των ταινιών όλων των προγραμμάτων εκπροσωπούνται 44 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους.
Όλες οι ταινίες έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο. 
Η συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις προβολές και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ      Ολυμπίας και της Camera Zizanio είναι δωρεάν. 
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό του στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ του Υ.ΠΑΙ.Θ.