Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Με χαρά πληροφορηθήκαμε τη διάκριση σχολείων της Διεύθυνσής μας σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς.
Συγκεκριμένα το  5ο  Δ.Σ. Αιγάλεω  απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης …μια ευκαιρία», τον οποίο συνδιοργάνωσαν η ΝΕΡΙΤ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Για τη δημιουργία της ταινίας με τίτλο: «Από το πυριτιδοποιείο … στο μπαρουτάδικο» συνεργάστηκαν οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε3 και οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Λάνη και Γιάννης Μπούζοντιτς

Επίσης το 4ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων και το 16ο Δ.Σ. Ιλίου απέσπασαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία της φωτοϊστορίας και του σποτ αντίστοιχα στον διαγωνισμό: «Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια. Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Η φωτοϊστορία του 4ου Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων συνιστά αποτέλεσμα συνεργασίας των μαθητών της Στ΄τάξης και της δασκάλας τους Αικατερίνης Σαββοπούλου με την δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής Βιργινία Κάτσουνα, τον δάσκαλο των Τ.Π.Ε Αχιλλέα Κατσαρό και την Σπυριδούλα Προσωπάρη, δασκάλα Μουσικής του Σχολείου.
Από το 16ο Δ.Σ. Ιλίου στο Διαγωνισμό συμμετείχε το τμήμα ΣΤ2 με τη συνεργασία της δασκάλας Μεντζελοπούλου Φιλοθέης.   

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τις μαθητικές δημιουργίες που διακρίθηκαν: 

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη διάκρισή τους. Τους ευχόμαστε ολόψυχα το σχολείο να είναι πάντα γι’ αυτούς ένας χώρος χαράς, έμπνευσης και δημιουργίας, που θα τροφοδοτεί την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητά τους και θα τους προτρέπει να αγωνίζονται για να κατακτούν πρωτιές στην επιστήμη, στην τέχνη, στη ζωή!