Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η Αφίσα και το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)



Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου πλησιάζει και η αφίσα είναι ήδη έτοιμη. Το 2017, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ρωσίας. Το μήνυμα το έγραψε ο ταλαντούχος ποιητής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Sergey Makhotin ενώ η μετάφραση στα ελληνικά είναι της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Την αφίσα τη φιλοτέχνησε o διακεκριμένος καλλιτέχνης Mikhail Fedorov, υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2016. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά με χορηγό τις Εκδόσεις Πατάκη. 

Οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας που επιθυμούν να προμηθευτούν αφίσες για το σχολείο τους μπορούν να τις παραλαμβάνουν από το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης. 

Άλλα σημεία διανομής αφισών είναι τα εξής: 
  • Τα γραφεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (Μπουμπουλίνας 28, πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) αποκλειστικά κάθε Τετάρτη 5 -7 μ.μ.
  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 65, τηλ.: 210.38.11.850 και 
  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 16, τηλ.: 210.38.31.078)