Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα δανεισμού βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας με θέμα την σχολική βία

Τα εκπαιδευτικό υλικό παιδικής λογοτεχνίας με θέμα τη σχολική βία θα δανειστούν οι εξής σχολικές μονάδες:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 3ο Ν/Γ Καματερού, 7ο Ν/Γ Αγ. Αναργύρων, 5ο Ν/Γ Χαϊδαρίου, 14ο Ν/Γ Πετρούπολης, 12ο Ν/Γ Καματερού, 17ο Ν/Γ Πετρούπολης, 1ο Ν/Γ Περιστερίου

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 7ο Δ.Σ. Περιστερίου, 14ο Δ.Σ. Ιλίου, 6ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων, 20ό Δ.Σ. Αιγάλεω, 3ο Δ.Σ. Ιλίου, 2ο Δ.Σ. Αιγάλεω, 24ο Δ.Σ. Ιλίου.

  Το υλικό διατίθεται προς δανεισμό από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα- ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) (http://www.greekibby.gr/ ). 

  Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα παραλάβουν τα βιβλία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και θα τα επιστρέψουν σε αυτή κατά τις καθορισμένες ημερομηνίες (ώρες: 8:00-14:30), ώστε να μπορεί να τηρηθεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα δανεισμού. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να φροντίσουν για την επιστροφή του δανειζόμενου υλικού στην κατάσταση που το παρέλαβαν.
      Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διάχυσης καλών πρακτικών οι εκπαιδευτικοί που θα δανειστούν τα λογοτεχνικά βιβλία καλούνται να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων ενδεικτικό υλικό από τις δραστηριότητες και δράσεις που θα υλοποιήσουν με τους μαθητές τους (όπως φωτογραφικό υλικό, αναρτήσεις σε σχολικά ιστολόγια, βίντεο, μαθητικές εργασίες, αφίσες κτλ.).

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, στο οποίο αναφέρεται και το ακριβές χρονοδιάγραμμα δανεισμού.