Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Εργαστήριο με θέμα ‘‘1000 ΠΡΟΣΩΠΑ – Μαθαίνω να ζωγραφίζω πορτραίτα με τη μέθοδο της Λωξάντρας Λούκας’’

 Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής (δια των ΥΠΕ και ΥΠΘ), Πέλλας (δια της ΥΣΔ) και την ομάδα καλλιτεχνών ¨ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ¨, διοργανώνουν εκπαιδευτικό εξ αποστάσεως εργαστήριο, με θέμα:

‘‘1000 ΠΡΟΣΩΠΑ – Μαθαίνω να ζωγραφίζω πορτραίτα με τη μέθοδο της Λωξάντρας Λούκας’’

Το project 1000 FACES – 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ, προέκυψε από τη Λωξάνδρα Λούκας, καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down, μέλος της ομάδας ¨ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ¨ και τη μέθοδο που δημιούργησε και προσάρμοσε στις δυνατότητές της, μαζί με την κ. Ελένη Δημοπούλου.


Εμψυχωτές του εργαστηρίου θα είναι μέλη της ομάδας ¨ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ¨, μιας ομάδας καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Από το 2008 τα μέλη της ομάδας, διερευνούν τις δυνατότητες της τέχνης που ενώνει τους ανθρώπους, προτείνοντας ένα μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το ¨ανοίκειο¨, το ¨περίεργο¨, το ¨ξένο¨, ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το.

Το εργαστήριο, θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 και ώρες: 18.00 έως 20.00, ενώ απευθύνεται σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την on line φόρμα:    

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchrdYBEAdTf34Y5x95D3hDh6DfK3w9a5ZTShVqm68aOnwtwQ/viewform , μέχρι τις 26/03/2021.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας