Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: “Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ … Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου ”

 Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄,  Β΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), διοργανώνουν το 3ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα:

                                 

        «Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ …
  Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου»







 

 

 Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για λόγους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19 το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 σε ώρες που θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Στο Φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων από δημοτικά σχολεία των παραπάνω Διευθύνσεων. 

Το Φεστιβάλ προκύπτει ως συνέχεια διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργάνωσαν οι τέσσερις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης για τους/τις εκπαιδευτικούς, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε. στις 10-12-2020 και βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. πρόγραμμα «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ» (υπ. αρ. Φ.14/92985/ΦΔ/134074/Δ1 / 6-10-2020 και Φ1/ΓΜ/53995/Δ7/25-02-2021 έγγραφα του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Έγκριση εκπαιδευτικού προγράμματος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας -Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.»).

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, τις αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής και την ενδεικτική θεματολογία  ΕΔΩ.