Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Δημιουργία εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά και Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα:

«Δημιουργία εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού»



Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, και ώρες 18:30-20:00. Εισηγητές θα είναι ο κ. Ηλίας Στουραΐτης, Δρ. Ιστορίας, εκπαιδευτικός, σχεδιαστής εκπαιδευτικών παιχνιδιών και ο κ. Τόλης Λαύκας, εκπαιδευτικός, σχεδιαστής εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών. Το σεμινάριο στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών όμε την ιδέα της ένταξης της παιχνιδοκεντρικής μάθησης στα πολιτιστικά προγράμματα και γενικότερα στη σχολική τάξη και το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια» που διοργανώνεται από  το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (δείτε εδώ ).
Αιτήσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://forms.gle/xgdnw3pcmDcUhRTo9 μέχρι τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 10:00 π.μ.
Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο της Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.