Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ: ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"

Τo Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης της Λογοτεχνίας και της Ρητορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η επιστημονική μη κερδοσκοπική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα με θέμα: "Ο λόγος της πειθούς: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις και διδακτικές προτάσεις". Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, 10:00-20:00, στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης (Μαρασλή 4, στάση μετρό «Ευαγγελισμός») και διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Α΄, Β΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.  
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διημερίδα παρακαλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα http://diimerida-gia-tin-peitho.webnode.gr έως την Πέμπτη 12/2. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους από την Ελληνική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (http://rhetoricedu.com/). 
         Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας

         ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

         Η ΑΦΙΣΑ