Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ημερίδα "Ευτέρπη: Ένα ψηφιακό μουσικό ανθολόγιο για το τραγούδι στο σχολείο"

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" και η Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ), παρουσιάζουν το Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο "Ευτέρπη", μια πρότυπη εκπαιδευτική εφαρμογή, η οποία συγκεντρώνει τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση, με μουσική σημειογραφία, συνοδευόμενα από προτάσεις για εκπαιδευτική εφαρμογή και μουσικολογικά σχόλια. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, 12:00-16:00, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Ζέρβα, Βασ. Κωνσταντίνου 48).
Η ημερίδα έχει ως στόχο να παρουσιάσει το ψηφιακό μουσικό ανθολόγιο Ευτέρπη και τα ζητήματα που απασχόλησαν τις Ομάδες Εργασίας των συνεργαζόμενων φορέων. Απώτερος στόχος είναι να προκληθεί ένας γόνιμος διάλογος για το παρόν και το μέλλον της σχολικής μουσικής εκπαίδευσης και ειδικότερα για τις παραμέτρους που μεγιστοποιούν τη συμβολή του τραγουδιού και της τεχνολογίας στην διδασκαλία-μάθηση.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή. 


Περισσότερες Πληροφορίες