Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Από την επινόηση στην παρουσίαση: Δημιουργία πρωτότυπων παραστατικών εκδηλώσεων στον χώρο του σχολείου»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Από την επινόηση στην παρουσίαση: Δημιουργία πρωτότυπων παραστατικών εκδηλώσεων στον χώρο του σχολείου».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 17:15-20:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Αρκαδίου 25, κοντά στον σταθμό μετρό Περιστέρι, χάρτης: https://goo.gl/maps/iuKCtNAy4fN2). Στόχος του σεμιναρίου είναι η θεωρητική και πρακτική / βιωματική προσέγγιση της σχολικής παραστατικής εκδήλωσης που οργανώνεται με στόχο την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και με την παράλληλη χρήση νέων τεχνολογιών, οπτικοακουστικών μέσων, μουσικής και εικαστικών παρεμβάσεων. Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί ένας τρόπος εργασίας που έχει τριπλή στόχευση: τη μέγιστη δυνατή συνεργασία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, τη μέγιστη δυνατή ενεργή συμμετοχή των μαθητών κατά την προετοιμασία και την παρουσίαση της εκδήλωσης και τέλος ένα σκηνικό αποτέλεσμα πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο και καλλιτεχνικά ενδιαφέρον. Εισηγήτρια θα είναι η Δρ. Ίλια Λακίδου, εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής (ΠΕ32) στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά.
Περισσότερα στο σχετικό ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ.  
Υποβολή αιτήσεων έως την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.