Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΜΣΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΥΠ.ΠΟ.Α.


Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο των Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» «Στα ίχνη της Γραφής: η ιστορία της γραφής και της γλώσσας στον ελλαδικό χώρο» και «Σχεδιασμός και παραγωγή παιδαγωγικών εργαλείων για την ανάδειξη της σημασίας του θεάτρου στην αρχαιότητα και σήμερα» έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο, ψηφιακό και διαδικτυακό) με θέμα:


1.      Την ιστορία της ελληνικής γραφής και γλώσσας
2.      Το αρχαίο θέατρο

Στο παραπάνω υλικό περιλαμβάνονται δύο εκπαιδευτικοί φάκελοι με θέμα: 
«Στα ίχνη της Γραφής» και 
«Αρχαίο Θέατρο στον κύκλο του χρόνου».
Η Διεύθυνσή μας θα διανείμει τους παραπάνω φακέλους σε 20 σχολικές μονάδες,  από τις οποίες θα μπορούν να τους δανείζονται και τα γειτονικά σχολεία που επιθυμούν να τους αξιοποιήσουν. Τους φακέλους μπορούν επίσης να δανείζονται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν Πολιτιστικά Προγράμματα συναφούς θεματολογίας από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ