Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Εξ αποστάσεως πραγματοποίηση του σεμιναρίου με θέμα: “Ανακαλύπτοντας τα ίχνη των προσφύγων του 1922 μέσα από τα τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας – εκπαιδευτικό πρόγραμμα”

Σας ενημερώνουμε ότι το σεμινάριο με θέμα: "Ανακαλύπτοντας τα ίχνη των προσφύγων του 1922 μέσα από τα τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας " που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 13/12/2022 και αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 και ώρες: 16:45-19:00.

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από τη Διέυθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας.

 Σκοπός το σεμιναρίου είναι η προσέγγιση του ξεριζωμού του 1922 και της προσπάθειας εγκατάστασης και συνολικής αποκατάστασης των προσφύγων μέσα σε μια νέα κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε για όλους, πρόσφυγες και γηγενείς, αξιοποιώντας το πλούσιο υλικό που διαθέτει το Ιστορικό Αρχείο της ΕΤΕ. Μέσα από την προσέγγιση αυτή επιχειρείται η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ιστορίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (προσέγγιση της έννοιας της προσφυγιάς, της συνύπαρξης, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας) καθώς και η κατανόηση της αξίας των τεκμηρίων στη διαμόρφωση της Ιστορίας.

Εισηγήτριες θα είναι οι κυρίες Μαρία Λεμπέση και Μαρία Οικονομοπούλου, ιστορικοί, μουσειοπαιδαγωγοί, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας.
Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.
Αιτήσεις συμμετοχής ΕΔΩ έως τις 23 Ιανουαρίου.