Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Προπαρασκευαστικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: Λόγος και μαγευτικές ιστορίες. Μιλώντας με τα παραμύθια, μιλώντας για τα παραμύθια...»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδος (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης η τέχνη του λόγου θα συναντήσει τον «εύθραυστο και αθάνατο» λόγο των παραμυθιών, των φανταστικών ιστοριών. 

Για την πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, σε συνέχεια αντίστοιχων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος προπαρασκευαστικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

 «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: Λόγος και μαγευτικές ιστορίες. Μιλώντας με τα παραμύθια, μιλώντας για τα παραμύθια...»


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, και ώρες 18.00-20.00, μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex. Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Εκπαιδευτικός (ΠΕ70), Δρ. της Διδακτικής της Γλώσσας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕΚΕΣ Πειραιά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ενώ θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα και έγγραφο προς τα σχολεία με αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΔΩ ως την Τρίτη 31/1/2023.
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και το Φεστιβάλ στο σχετικό έγγραφο της Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας