Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»


Σας ενημερώνουμε ότι, με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας με θέμα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το θέμα με όποιον τρόπο επιθυμούν. 
Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 5 Οκτωβρίου 2015 και λήγει στις 12 Φεβρουαρίου 2016.
Τα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα email στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου edutv@minedu.gov.gr ως τις 30 Οκτωβρίου 2015.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.