Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Με οδηγό τις Τέχνες εμπνεόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε»



Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, το «Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ) διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ μαθητικό συνέδριο με θέμα: «Με οδηγό τις Τέχνες εμπνεόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε» στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015 (EduDidactics 2015) («Συνδέοντας διδακτικές, ικανότητες και στάσεις απέναντι στην εκπαιδευτική πρακτική, μέσα από τις Τέχνες»). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2015 στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος (Γραβιάς 6, 153 42, Αγία Παρασκευή, Αθήνα).
Σκοποί του μαθητικού συνεδρίου είναι:
  • Η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης με κύριο άξονα το πεδίο των τεχνών, στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων και των Σχολικών Δραστηριοτήτων.
  • Η ανάδειξη καλών πρακτικών σύνδεσης των τεχνών με όλα τα γνωστικά αντικείμενα σπουδών και η διάχυση των αποτελεσμάτων εφαρμογής τους στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα.
  • Η ενθάρρυνση της μαθητικής πρωτοβουλίας και αυτενέργειας.
  • Η καλλιέργεια στους μαθητές δεξιοτήτων παρουσίασης εργασιών με, κατά το δυνατόν, επιστημονική προσέγγιση και η απόκτηση από μέρους τους εμπειριών στις διαδικασίες συμμετοχής σε ένα επιστημονικό συνέδριο.
  • Η γόνιμη συνδιαλλαγή μεταξύ επιστημόνων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
  • Η σύνδεση της εκπαιδευτικής έρευνας με τη σχολική πραγματικότητα.


Οι σχολικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Μαθητικό Συνέδριο καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/RPuK264TXB   έως 10/11/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου στο e-mail: edudidactics2015@gmail.com και στα τηλέφωνα 6974949928 & 6979342401.