Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

 Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου διοργανώνει από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ σειρά εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή υπό τον γενικό τίτλο "12 Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα ελεύθερη".
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, έκθεση αρχειακού υλικού και θεματική έκθεση βιβλίου, καθώς και θεματικές προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Στη σελίδα των εκδηλώσεων www.freeathens44.org προβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις μαζί με το σχετικό οπτικοακουστικό και αρχειακό υλικό, καθώς και αναρτημένα θεματικά διδακτικά σενάρια για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  
  

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.