Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ : «Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ»


Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Ότι θυμάται χαίρεται: Ιστορίες μνήμης".  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00-19:00 στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Ποσειδώνος 26, Δέλτα Φαλήρου).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη του λογοτεχνικού βιβλίου ως ενός μέσου για τη διατήρηση της ατομικής και συλλογικής μνήμης. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι αναμνήσεων, συνειρμών και συνδέσεων, όπου οι προσωπικές μνήμες τους μπλέκονται με τις ιστορίες και αναδεικνύεται ένας δημιουργικός τρόπος αξιοποίησης των βιβλίων μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Εισηγήτριες θα είναι η Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέας-μεταφράστρια και η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη της ιστοσελίδας Bookbook.gr για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες.
Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 30/10/2015. Επισημαίνεται ότι λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών είναι περιορισμένος.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ